Składniki:
- 1 kurczak
- 2 plastry surowego wędzonego boczku
- 200 g boczniaków
- 300 ml białego wytrawnego wina
- 3 łyżki oleju
- kilkanaście listków estragonu
- 2 liście laurowe
- 1 kieliszek palinki morelowej
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Boczek podsmażyć na patelni po czym zeszklić na nim posiekaną cebulę.
W między czasie na osobnej patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć kawałki kurczaka po czym przełożyć je do bekonu.
Dodać liście laurowe, palinkę oraz estragon.
Całość dokładnie wymieszać i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Po tym czasie wlać wino i wrzucić pokrojone grzyby.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i trzymać na małym ogniu bez przykrycia aż większość płynu wyparuje.