Składniki: 35 dkg świeżych boczniaków 4 podwójne piersi z kurczaka 1 duża cebula jajko 15 dkg sera pleśniowego ½ szklanki bułki tartej 3 łyżki masła ½ szklanki oleju sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Boczniaki dokładnie umyć, odciąć twarde korzonki, pokroić w paski, poddusić na maśle z dodatkiem oleju, dodać pokrojoną w piórka cebulę, doprawić…
Tag: boczniak
Listy
Sandacz duszony z boczniakami
by Bożena Piega • • 0 Comments
Kurczak
Kurczak z boczniakami w winie
by Alina Motyka • • 0 Comments
Boczniaki
Boczniaki w jajecznicy
by Max • • 6 komentarzy
Składniki: 25 dkg boczniaków 1 cebula masło do smażenia 3-4 jajka ½ szklanki mleka Sposób przyrządzenia: Boczniaki umyć ( nie moczyć ), pokroić w paseczki. Cebule pokroić w ćwiartki i zeszklić na roztopionym maśle. Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem. Dusić do miękkości. Jaja wybić do miseczki, wlać mleko i rozkłócić. Jaja wlać na patelnie…
Schab
Schab z grzybowym farszem.
by Krystyna • • 1 Comment
Składniki: – 1,5 kg schabu bez kości – sól – biały pieprz – suszony majeranek – 30 dag boczniaków – 3 łyżki oleju – natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Mięso opłukać w zimnej wodzie, osączyć, osuszyć papierowymi ręcznikami, ostrym nożem rozkroić na prostokątny płat grubości ok. 1,5 cm, oprószyć solą i białym pieprzem. Dokładnie oczyszczone grzyby…