Skład:
Ciasto:
- 25 dkg mąki
- 2 jaja
- ½ l wody
Farsz:
- 25 dkg chudej wieprzowiny
- 15 dkg obranych krewetek
- 1 cebula
- 25 dkg kiełków sojowych
- 1 łodyga selera
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka cukru
- Sól
- Olej
Sposób przyrządzenia:
Ze składników na ciasto zrobić ciasto naleśnikowe. Selera i cebulkę drobno posiekać. Mięso i krewetki drobno posiekać i obsmażyć minutę na oleju. Dodać kiełki, selera i cebulę. Smażyć 3 minuty. Połączyć z cukrem, sosem sojowym, osolić i wymieszać dobrze. Z ciasta usmażyć naleśniki. Zrolować z farszem i brzegi zakleić wodą z rozrobioną mąką. Zasmażać na oleju.
1 comment for “Krokiety wiosenne”