Składniki: 4 gruszki chińskie 4 łyżki brązowego cukru 1 łyżeczka mielonego cynamonu 2 łyżki miękkiego masła serek waniliowy Sposób wykonania: Gruszki umyć, osuszyć, obrać ze skóry, usunąć rdzeń i gniazda nasienne. Każdą połówkę posmarować masłem, posypać cukrem i cynamonem. Połówki złożyć i zawinąć w folię aluminiową. Ułożyć na blaszce. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury…
Tag: chińska
Porady i Ciekawostki
Gruszki chińskie w pomarańczowym syropie
by Julia Pośpiech • • 0 Comments
Składniki: 4 dojrzałe gruszki chińskie ¼ szklanki brązowego cukru 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki masła szczypta mielonego cynamonu 1 łyżeczka cukru waniliowego ½ szklanki soku z pomarańczy Sposób wykonania: Gruszki dokładnie umyć, osuszyć. Przeciąć wzdłuż na połowę, usunąć rdzeń i gniazdo nasienne. Pozostałe składniki wymieszać w rondlu, doprowadzić do wrzenia, gotować mieszając aż…
Listy
Zupa z kapusty pekińskiej na rosole Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Listy
Azjatycka gęsta zupa z piersi kurczaka, pieczarek i warzyw
by Ewelina Kurka • • 0 Comments
Składniki: 1 duży lub 2 małe filety z kurczaka pokrojone w kostkę 2 łodygi selera naciowego pokrojonego w plastry 1 szklanka pokrojonych w plastry pieczarek 1 szklanka ulubionych kiełków 1 szklanka drobno poszatkowanej kapusty 1 pokrojona w plasterki marchewka 2 łyżki pokrojonej drobno zielonej cebulki 1 litr wody 3 łyżki sosu sojowego 5 dkg drobnego…