Składniki:
-
- 4 duże jajka
- 2 pomidory, oczyszczone, pokrojone w ósemki
- 1 łyżeczka wina ryżowego
- sól do smaku
- biały pieprz do smaku
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki wody
- ¼ łyżeczki oleju sezamowego
- 3 łyżeczki oleju
Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzać 1 łyżeczkę oleju. Dodać pomidory, chwilę smażyć mieszając, dodać wodę, cukier, sól i pieprz. Pozostawić pod przykryciem na małym ogniu. Przygotować jajecznicę. Jajka wybić do miseczki, używając widelca dobrze je wymieszać. Dodać sól, olej sezamowy, wino ryżowe, pieprz i ponownie wymieszać. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać jajka z dodatkami, smażyć aż jajecznica uzyska odpowiednią konsystencję. Wymieszać z pomidorami i podawać.