Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kiełbasa w kapuście

Składniki:

    • ½ kg odciśniętej z płynu kiszonej kapusty
    • 4 łyżki smalcu
    • 4 plastry bekonu pokrojone w paseczki lub kostkę
    • 4 cienki kiełbasy
    • szczypta kminku
    • 1 liść laurowy
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    W dużym rondlu rozgrzać 3 łyżki smalcu, dodać pokrojony bekon, a gdy ten się zezłości dodać kapustę i przyprawy, zredukować płomień i dusić mieszając. Na patelni rozgrzać pozostały smalec, obrumienić na nim kiełbasę, dodać pokrojoną cebulę, a gdy ta się zeszkli całość przełożyć do rondla z kapustą. Powoli dusić razem aż kapusta zmięknie. Można też dodać w miejsce kiełbasy inne mięsa, pieczeń wieprzowa, żeberka będą równie smakowite.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *