Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapuśniak z mięsem mielonym

Składniki:

  • margaryna
  • 1 kg mieszanego mięsa mielonego
  • 4 cebule
  • 8 ogórków konserwowych
  • 1 słoik sosu cygańskiego
  • 2 łyżeczki bulionu
  • 800 g kapusty kiszonej
  • 400 g słodkiej śmietanki
  • sól
  • pieprz
     

Sposób wykonania:

  1. Mięso oraz cebulę pokrojoną plastry obsmażyć na rozgrzanej margarynie.
    W między czasie ogórki pokroić w słupki i poddusić i dodać do mięsa.
    Wlać sos cygański oraz bulion rozpuszczony w goręcej wodzie.
    Dokładnie wymieszać i dodać jeszcze poszatkowaną kapustę i trzymać na ogniu około 30 minut.
    Po tym czasie wlać śmietanę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *