Składniki:
- 6 plastrów schabu
- 1 jajko
- bułka tarta
- 6 plastrów gotowanej szynki
- 150 g chudego boczku
- 6 cebul
- 2 małe puszki grzybów
- 750 g słodkiej śmietanki
Sposób wykonania:
- Kotlety oprószyć solą oraz pieprzem po czym zanurzyć w jajku a potem w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
W między czasie szynkę, boczek i cebulę pokroić w kostkę.
Sznycle przełożyć do brytfanny a na tej samej patelni przesmażyć boczek z szynką i cebulą, dodać jeszcze grzyby, lekko poddusić i ułożyć na sznyclach.
Brytfankę przykryć folią aluminiową i wstawić na 24 godz. do lodówki.
Po tym czasie piec w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni około 1,5godziny.
Na 15 minut przed końcem duszenia zdjąć pokrywkę a by mięso mogło się zarumienić.