Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapuściane racuchy

Składniki:

  • ½ główki kapusty
  • 1 szkl. mleka
  • 2-3 łyżki kaszy manny
  • 1-2 łyżki cukru
  • sól
  • ½ szkl. śmietanki
  • 4 białka
  • ¾ szkl. śmietany
  • masło

Sposób wykonania:

  1. Kapustę poszatkować po czym zalać ja mlekiem i gotować około 10-15minut.
    Po tym czasie dodać kasze mannę.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem po czym dodać śmietankę oraz białka ubite na sztywną pianę.
    Ponownie wymieszać i z powstałej masy smażyć racuchy na rozgrzanym maśle.
    Przed podaniem polać śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *