Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kluski migdałowe

 

Składniki:

 

  • 1 ½ szkl. słodkich migdałów
  • 15 gorzkich migdałów
  • ½ szkl. mleka
  • 4 łyżki masła
  • 8 jajek
  • 4 łyżki cukru
  • 150 g tartej bułki

 

 

Sposób wykonania:

  1. Migdały sparzyć wrzątkiem po czym obrać je ze skórki i drobno stłuc.
    Następnie dodać do nich mleko, jajka, tartą bułkę, rozpuszczone masło oraz cukier do smaku.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Z powstałej masy nabierać łyżką kluski, które kłaść na rozgrzane mleko.
    Gotować do momentu, aż kluski wypłyną na wierzch.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *