Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kaczka z imbirem

 

Składniki:

  • 2 piersi kurczaka
  • 2/3 szkl. bulionu
  • 2 łyżki likieru imbirowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 1 ½ łyżki masła
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Kaczkę oprószyć solą oraz pieprzem po czym obsmażyć na rozgrzanym maśle.
    Następnie kaczkę wyjąć a na tą samą patelnię wlać bulion oraz likier.
    Wymieszać i doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać mąkę wymieszaną z sosem sojowym.
    Dokładnie wymieszać i gotować około 2 minut.
    Mięso pokroić w platery i dodać je do sosu.
    Razem podgrzać.
    Przed podaniem udekorować natką pietruszki.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *