Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kaczka duszona w białej kapuście

Składniki:

  • 1 kaczka
  • ½ kg białej kapusty
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • 3 dag smalcu

    Sposób Wykonania:
    Kaczkę podzielić na porcje, oprószyć solą oraz majerankiem, odstawić na 1 godz. po czym obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    W między czasie posiekać cebule i zeszklić ją na reszcie tłuszczu.
    Następnie poszatkować kapustę i ugotować na miękko, wówczas dodać cebulę.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i włożyć kawałki kaczki, pozostawić jeszcze na ogniu ok. 5 min.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *