Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Indyk na gorąco z serem

Składniki:

  • 1 szkl. ugotowanego mięsa z indyka
  • ¼ szkl. masła
  • 5 kromek białego chleba bez skórki
  • 1 łyżka gotowanej słodkiej marynaty
  • 1 łyżka majonezu
  • 5 plastrów żółtego sera
  • 1 puszka anchois

Sposób wykonania:

  1. Mięso zalać majonezem oraz marynatą.
    Dokładnie wymieszać.
    Następnie kromki chleba pokroić na 4 części i podsmażyć je na rozgrzanym maśle wówczas układać je na ruszcie i na każdym kawałku chleba położyć kawałek mięsa.
    Natomiast na indyku położyć kawałki sera a na nim filecik anchois.
    Trzymać chwile na ruszcie, aż całość się zapiecze.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *