Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz z ziołami

Składniki:

  • 4 plastry schabu środkowego
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 1 pęczek ziół
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki mąki
  • ½ l wywaru mięsnego

Sposób wykonania:

  1. Olej wymieszać z ziołami, rozgniecionym czosnkiem i posiekaną cebulą.
    Doprawić solą oraz pieprzem i dodać mięso pokrojone w cienkie paski.
    Wstawić do lodówki na 2 godziny.
    Po tym czasie przelać do rondelka mięso z marynatą i obsmażyć.
    Następnie oprószyć całość mąką i wlać wywar.
    Doprowadzić do wrzenia i trzymać na małym ogniu około 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *