Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz wołowy z oliwkami

Składniki:

  • 1 kg wołowiny
  • 2 średnie cebule
  • 1 puszka koncentratu pomidorowego
  • 1 ½ szklanki bulionu wołowego
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 1 duży słoiczek zielonych oliwek / bez pestek/
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę i czosnek obrać i podsmażyć na oleju na złocisty kolor. Wołowinę umyć, osączyć i pokroić na większe kawałki, dodać do cebuli i czosnku. Dodać pomidory, oliwki, i przyprawy i dusić pod przykryciem około 10 minut. Po tym czasie dodać wino i dusić na wolnym ogniu około 2-3 godziny. Podawać z białym pieczywem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *