Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placki ziemniaczane z jabłkiem i pomidorami

Składniki:

 

  • 2 kg ziemniaków
  • 4 duże jabłka
  • 2 cebule
  • ½ szklanki koncentratu pomidorowego
  • 4 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • sól, pieprz do smaku
  • mielona pikantna czerwona papryka
  • olej do smażenia

 

 

Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki umyć, obrać i ugotować, wystudzić przepuścić przez maszynkę. Cebulę obrać posiekać w drobna kosteczkę. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać doprawić solą, pieprzem, mieloną czerwona papryką. Dodać jajka i koncentrat pomidorowy. Ponownie wymieszać, formować placki i smażyć na rozgrzanym oleju.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *