Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

marek

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 106 through 120 (of 524 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: Piekarnik elektryczny czy gazowy? #45359
    marek
    Participant

    Oczywiście z termoobiegiem i z rożnem. Bardzo przydatne. Termoobieg czy jak to nazywasz cyrkulacja pozwala utrzymać równą temperaturę w całym piekarniku, as rożen znakomicie powiększa ilość zastosowań piekarnika. Na temat producenta nie będę się wypowiadał bo pewnie jest tyle opinii ilu użytkowników piekarników elektrycznych.

    in reply to: wok #45350
    marek
    Participant

    Witaj Irenko, ja też nie lubię ale cóż, ograniczyło to ilość spamu. Majka buziaczki.

    in reply to: Co myślicie na temat dań gotowych? #45347
    marek
    Participant

    Zdecydowanie danie w słoiku. Nieźle smakują gołąbki, fasolka… gulasz węgierski, do niego gotuję makaron. No i mrożonki…

    in reply to: Nic nie wyrzucam… #45335
    marek
    Participant

    Masz rację Misia.

    in reply to: Sos #45321
    marek
    Participant

    [url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/sosy.html[/url] Tutaj masz sosy. Radzę wybrać coś pikantnego o składzie odpowiadającym Twoim gustom.

    in reply to: Diety, diety, diety …. #45310
    marek
    Participant

    Ciekawa inicjatywa. Brawo.

    in reply to: dieta niskocholesterolowa #45301
    marek
    Participant

    Rano, boso, po rosie. Idealne samopoczucie na cały dzień zapewnione, polecam takie truchtanie.

    in reply to: Przyprawa Adżita #45299
    marek
    Participant

    Składniki:
    5 kg pomidorów
    1 kg marchwi
    1 kg kwaśnych jabłek
    1 kg czerwonej papryki
    0,5l oliwy
    1 szklanka czerwonego octu winnego
    10 dkg soli
    30 dkg cukru
    30 dkg czosnku
    4 ziarenka pieprzu

    Sposób przyrządzenia:
    Pomidory obrać ze skórki, marchewkę i czosnek obrać , jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne , paprykę oczyścić z nasion. Wszystko przemielic przez maszynkę lub zmiksować. Do rondla o grubym dnie przełożyć zmiksowane składniki, gotować dwie godziny na wolnym ogniu kilkakrotnie mieszając.Po dwóch godzinach dodać 1/2l oliwy, 1 szklankę octu i gotować dwie godziny. Następnie dodać 10 dkg soli, 30 dkg cukru, 4 ziarenka pieprzu gotować 30 min gorące nalewać do słoików. Nie pasteryzować odwrócić słoiki dnem do góry az do wsytygnięcia.

    in reply to: Jajka faszerowane #45298
    marek
    Participant

    [url]http://pychotka.pl/index.php?option=com_search&Itemid=27&searchword=Jajka+faszerowane&submit=Szukaj&searchphrase=exact&ordering=newest[/url]

    [img size=250]http://images20.fotosik.pl/229/388e69ee7337b6fe.jpg[/img]

    [img size=250]http://images21.fotosik.pl/174/1f6f0fb55946cff5.jpg[/img]

    [img size=250]http://images22.fotosik.pl/100/89e34f748c7d5c64.jpg[/img]

    in reply to: Torty #45297
    marek
    Participant

    [url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/torty.html[/url]

    in reply to: Ankieta dla wegetarian-ważne! #45262
    marek
    Participant

    Jestem mięsożerny ale z ochotą pomogę jeśli mogę. Pozdrawiam.

    in reply to: zupy kwasne #45247
    marek
    Participant

    Mniam zaraz dzisiaj ugotuję. 🙂

    in reply to: Polinezja #45244
    marek
    Participant

    Z kluczem francuskim może i masz racje, reszta jw 😉

    in reply to: Polinezja #45242
    marek
    Participant

    Jestem podobnego zdania jak Aneritte, jeśli coś jest do wszystkiego, jest do niczego. Ale jako przyczynek do dyskusji podaję adres do strony z opiniami ludzi na temat soku z owocu noni
    [url]http://www.nonipolska.pl/[/url]

    in reply to: przepisy dla studenta #45212
    marek
    Participant

    Gdybyś była Kasiu bardziej precyzyjna byłoby znacznie prościej. Podaj co lubisz, w jakich kwotach chcesz się mieścić itp. Pozdrawiam i życzę powodzenia na nowej drodze.

Viewing 15 posts - 106 through 120 (of 524 total)