Forum Replies Created
-
AuthorPosts
-
marekParticipant
Tutaj coś znajdziesz: [url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/jednogarnkowe.html[/url]
marekParticipant[url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/inne-wypieki.html [/url] Może tutaj znajdziesz coś interesującego.
marekParticipantPrzykro mi, ale zamieszczając adres innej strony wypada zapytać o zgodę, pozdrawiam.
marekParticipantOoooooooooooo to jest pomysł 🙂 Też sobie zrobię.
marekParticipant:laugh: :laugh: :laugh: Oj Piotrze, Piotrze. W zasadzie powinienem usunąć tą Twoją reklamę, ale że na Twojej stronie są ciekawe propozycje rozwiązań węzła kuchennego nie zrobię tego. Niech ludzie czytają. Pozdrawiam.
marekParticipantPomelo to odmiana grapefruita, jest bardziej słodka i znacząco większa. Istnieją różne odmiany – żółte, zielone i czerwone. Nie obrany owoc może być przechowywany do miesiąca czasu, gdyż masywna łupa chroni go przed wysychaniem.
Pomelo z orzechami, nacią kolendry i oliwą
[url=www.fotosik.pl][img]http://images48.fotosik.pl/26/a8ba923d55807438.jpg[/img][/url]
Sałatka z pomelo
Składniki:
20 dkg segmentów owocu
krewetki tygrysie
1 drobno posiekana szalotka
1 łyżeczka posiekanego czosnku
2 łyżeczki prażonych wiórek kokosowych
papryczka chili do smaku
1 łyżeczka posiekanych prażonych orzechów
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki lub kolendry
Dresing:
1,25 szklanki mleka kokosowego
2 łyżeczki brązowego cukru
2 łyżki soku z cytryny
pasta chili do smakuMleko kokosowe zagotować, dodać pozostałe składniki. Pozostałe składniki wymieszać, polać zimnym dresingiem.
[url=www.fotosik.pl][img]http://images37.fotosik.pl/26/7982d4c6dcc08f9b.jpg[/img][/url]
Pomelo i krewetki skropione sokiem z limety
[url=www.fotosik.pl][img]http://images42.fotosik.pl/26/1f2a88099d238559.jpg[/img][/url]
To tylko inspiracja. Miłej zabawy.
marekParticipantAleż proszę bardzo. Smacznego. 🙂
marekParticipantMyślę że najwłaściwsze będzie coś pikantnego, może z kuchni meksykańskiej?
[url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/wo%b3owina/pikantny-gulasz-wo%b3owy-po-meksyka%f1sku.html[/url]Gulasz drobiowy:
[url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/dr%f3b/gulasz-drobiowy-z-jarzynami.html[/url]Wołowy z pieczarkami:
[url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/wo%b3owina/wiejski-gulasz-wo%b3owy-z-podgrzybkami.html[/url]Z indyka i jabłek:
[url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/dr%f3b/gulasz-z-indyka-z-jab%b3kami.html[/url]Z kaczki:
[url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/dr%f3b/gulasz-z-kaczki.html[/url]Z wieprzowiny i fasoli:
[url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/inne-mi%easa/gulasz-le%b6nej-braci.html[/url]Możesz też coś zapiec…. są setki możliwości. Powodzenia
Z wieprzowiny i ananasa:
[url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/wieprzowina/gulasz-wieprzowy-orientalny.html[/url]Gulasz szegedyński:
[url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/jednogarnkowe/gulasz-szegedy%f1ski.html[/url]Z indyka i migdałów:
[url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/dr%f3b/gulasz-z-indyka-w-curry-z-migda%b3ami.html[/url]marekParticipantPodzielam Twoje zdanie.
marekParticipantHmmmmmm to zabiłeś mi ćwieka. Przyznaję że nie wiem. Muszę zapytać. Postaram się odpowiedzieć w miarę szybko. Pozdrawiam sylwestrowo 😉
marekParticipantMasz rację, magia Świąt urzeka.
marekParticipantAleż proszę bardzo i życzę smacznego. Taka jest nasza rola, użytkownik prosi, my prośbę spełniamy. Powodzenia.
marekParticipantNiestety, coś kosztem czegoś. Serwer na którym "wisi" Pychotka jest serwerem dobrym ale i drogim. Obiecaliśmy na początku że Pychotka będzie zawsze bezpłatnym wortalem i takim rzeczywiście będzie dla wszystkich użytkowników. "Ruch" generowany przez odwiedzających powoduje że firma będąca właścicielem serwera podniosła nam 10 krotnie opłaty i aby te opłaty nadal nie rosły zmuszeni byliśmy "odchudzić" wortal. Masz rację Irenko że uwagi czytelników wzbogacały przepisy ale z czegoś trzeba zrezygnować. Cieszy nas tylko to że liczba odwiedzających ciągle rośnie, a to jest i Wasza zasługa. Obecnie odwiedza nas kilkanaście tysięcy osób w ciągu doby. Pozdrawiam.
marekParticipant[b]szafranol napisał:[/b]
[quote]Ponieważ mamy sezon na owoce potrzebuję od was przepisu na konfiturę, albo dżem z pigwy(zostałam nią obdarowana, ale nie mam pojęcia, co można z nią zrobić). A może robicie nalewki? Będę bardzo wdzięczna.[/quote]Proszę bardzo [url]http://pychotka.pl/index.php?searchword=pigwy&option=com_search&Itemid=27[/url]
Będą następne więc zapraszam.Edytowany przez: tinca, w: 2007/10/05 20:31
marekParticipantZa kilka dni opublikuję kilka naprawdę ciekawych przepisów z pigwą w roli głównej, zapraszam.
-
AuthorPosts