Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

marek

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 91 through 105 (of 524 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: dania jednogarnkowe dla budowlańców #45396
    marek
    Participant

    Tutaj coś znajdziesz: [url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/jednogarnkowe.html[/url]

    in reply to: Świetne przepisy #45393
    marek
    Participant

    [url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/inne-wypieki.html [/url] Może tutaj znajdziesz coś interesującego.

    in reply to: Świetne przepisy #45391
    marek
    Participant

    Przykro mi, ale zamieszczając adres innej strony wypada zapytać o zgodę, pozdrawiam.

    in reply to: Zjadlabym placki po wegiersku! #45389
    marek
    Participant

    Ooooooooooooo to jest pomysł 🙂 Też sobie zrobię.

    in reply to: Piekarnik elektryczny czy gazowy? #45387
    marek
    Participant

    :laugh: :laugh: :laugh: Oj Piotrze, Piotrze. W zasadzie powinienem usunąć tą Twoją reklamę, ale że na Twojej stronie są ciekawe propozycje rozwiązań węzła kuchennego nie zrobię tego. Niech ludzie czytają. Pozdrawiam.

    in reply to: kto mi pomoże? #45385
    marek
    Participant

    Pomelo to odmiana grapefruita, jest bardziej słodka i znacząco większa. Istnieją różne odmiany – żółte, zielone i czerwone. Nie obrany owoc może być przechowywany do miesiąca czasu, gdyż masywna łupa chroni go przed wysychaniem.

    Pomelo z orzechami, nacią kolendry i oliwą

    [url=www.fotosik.pl][img]http://images48.fotosik.pl/26/a8ba923d55807438.jpg[/img][/url]

    Sałatka z pomelo
    Składniki:
    20 dkg segmentów owocu
    krewetki tygrysie
    1 drobno posiekana szalotka
    1 łyżeczka posiekanego czosnku
    2 łyżeczki prażonych wiórek kokosowych
    papryczka chili do smaku
    1 łyżeczka posiekanych prażonych orzechów
    1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki lub kolendry
    Dresing:
    1,25 szklanki mleka kokosowego
    2 łyżeczki brązowego cukru
    2 łyżki soku z cytryny
    pasta chili do smaku

    Mleko kokosowe zagotować, dodać pozostałe składniki. Pozostałe składniki wymieszać, polać zimnym dresingiem.

    [url=www.fotosik.pl][img]http://images37.fotosik.pl/26/7982d4c6dcc08f9b.jpg[/img][/url]

    Pomelo i krewetki skropione sokiem z limety

    [url=www.fotosik.pl][img]http://images42.fotosik.pl/26/1f2a88099d238559.jpg[/img][/url]

    To tylko inspiracja. Miłej zabawy.

    in reply to: kto mi pomoże? #45383
    marek
    Participant

    Ależ proszę bardzo. Smacznego. 🙂

    in reply to: kto mi pomoże? #45381
    marek
    Participant

    Myślę że najwłaściwsze będzie coś pikantnego, może z kuchni meksykańskiej?
    [url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/wo%b3owina/pikantny-gulasz-wo%b3owy-po-meksyka%f1sku.html[/url]

    Gulasz drobiowy:
    [url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/dr%f3b/gulasz-drobiowy-z-jarzynami.html[/url]

    Wołowy z pieczarkami:
    [url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/wo%b3owina/wiejski-gulasz-wo%b3owy-z-podgrzybkami.html[/url]

    Z indyka i jabłek:
    [url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/dr%f3b/gulasz-z-indyka-z-jab%b3kami.html[/url]

    Z kaczki:
    [url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/dr%f3b/gulasz-z-kaczki.html[/url]

    Z wieprzowiny i fasoli:
    [url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/inne-mi%easa/gulasz-le%b6nej-braci.html[/url]

    Możesz też coś zapiec…. są setki możliwości. Powodzenia

    Z wieprzowiny i ananasa:
    [url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/wieprzowina/gulasz-wieprzowy-orientalny.html[/url]

    Gulasz szegedyński:
    [url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/jednogarnkowe/gulasz-szegedy%f1ski.html[/url]

    Z indyka i migdałów:
    [url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/dr%f3b/gulasz-z-indyka-w-curry-z-migda%b3ami.html[/url]

    in reply to: Sos #45379
    marek
    Participant

    Podzielam Twoje zdanie.

    in reply to: Przepisy wg uzytkownika #45372
    marek
    Participant

    Hmmmmmm to zabiłeś mi ćwieka. Przyznaję że nie wiem. Muszę zapytać. Postaram się odpowiedzieć w miarę szybko. Pozdrawiam sylwestrowo 😉

    in reply to: dobre przepisy! #45368
    marek
    Participant

    Masz rację, magia Świąt urzeka.

    in reply to: Przerabiamy teraz pigwę!!! #45366
    marek
    Participant

    Ależ proszę bardzo i życzę smacznego. Taka jest nasza rola, użytkownik prosi, my prośbę spełniamy. Powodzenia.

    in reply to: Komentarze – dziwne #45364
    marek
    Participant

    Niestety, coś kosztem czegoś. Serwer na którym "wisi" Pychotka jest serwerem dobrym ale i drogim. Obiecaliśmy na początku że Pychotka będzie zawsze bezpłatnym wortalem i takim rzeczywiście będzie dla wszystkich użytkowników. "Ruch" generowany przez odwiedzających powoduje że firma będąca właścicielem serwera podniosła nam 10 krotnie opłaty i aby te opłaty nadal nie rosły zmuszeni byliśmy "odchudzić" wortal. Masz rację Irenko że uwagi czytelników wzbogacały przepisy ale z czegoś trzeba zrezygnować. Cieszy nas tylko to że liczba odwiedzających ciągle rośnie, a to jest i Wasza zasługa. Obecnie odwiedza nas kilkanaście tysięcy osób w ciągu doby. Pozdrawiam.

    in reply to: Przerabiamy teraz pigwę!!! #45362
    marek
    Participant

    [b]szafranol napisał:[/b]
    [quote]Ponieważ mamy sezon na owoce potrzebuję od was przepisu na konfiturę, albo dżem z pigwy(zostałam nią obdarowana, ale nie mam pojęcia, co można z nią zrobić). A może robicie nalewki? Będę bardzo wdzięczna.[/quote]

    Proszę bardzo [url]http://pychotka.pl/index.php?searchword=pigwy&option=com_search&Itemid=27[/url]
    Będą następne więc zapraszam.

    Edytowany przez: tinca, w: 2007/10/05 20:31

    in reply to: Przerabiamy teraz pigwę!!! #45361
    marek
    Participant

    Za kilka dni opublikuję kilka naprawdę ciekawych przepisów z pigwą w roli głównej, zapraszam.

Viewing 15 posts - 91 through 105 (of 524 total)