Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

kto mi pomoże?

Home Forums Przepisy czytelników Porady czytelników kto mi pomoże?

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #45380
    admin
    Keymaster

    Witam
    Mam mały dylemat ,szykuję małe przyjęcie z okazji rocznicy ślubu
    już sobie w głowie prawie wszystko ułożyłam,zostaje mi jedno,prawie:) zamówiłam czarki z bułki i szukam jakiejś potrawy bym mogła w niej umieścić ,miałam na myśli gulasz ,ale nie wiem jaki wybrać ,może ktoś mi coś podpowie ?byłabym wdzięczna:)

    #45381
    marek
    Participant

    Myślę że najwłaściwsze będzie coś pikantnego, może z kuchni meksykańskiej?
    [url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/wo%b3owina/pikantny-gulasz-wo%b3owy-po-meksyka%f1sku.html[/url]

    Gulasz drobiowy:
    [url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/dr%f3b/gulasz-drobiowy-z-jarzynami.html[/url]

    Wołowy z pieczarkami:
    [url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/wo%b3owina/wiejski-gulasz-wo%b3owy-z-podgrzybkami.html[/url]

    Z indyka i jabłek:
    [url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/dr%f3b/gulasz-z-indyka-z-jab%b3kami.html[/url]

    Z kaczki:
    [url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/dr%f3b/gulasz-z-kaczki.html[/url]

    Z wieprzowiny i fasoli:
    [url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/inne-mi%easa/gulasz-le%b6nej-braci.html[/url]

    Możesz też coś zapiec…. są setki możliwości. Powodzenia

    Z wieprzowiny i ananasa:
    [url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/wieprzowina/gulasz-wieprzowy-orientalny.html[/url]

    Gulasz szegedyński:
    [url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/jednogarnkowe/gulasz-szegedy%f1ski.html[/url]

    Z indyka i migdałów:
    [url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/dr%f3b/gulasz-z-indyka-w-curry-z-migda%b3ami.html[/url]

    #45382
    maja
    Participant

    Dziękuję Tinca za pomoc ,jestes jak zwykle kochany ,zrobię gulasz po meksykansku myślę ze to będzie smakowało wszystkim .Pozdrawiam

    #45383
    marek
    Participant

    Ależ proszę bardzo. Smacznego. 🙂

    #45384
    Anna Nona
    Participant

    Witam,

    Mam przyjemność goscić tu po raz pierwszy i jeszcze nie bardzo wiem, jak sie poruszac po forum. Jak również, jak dodać nowy temat? Ale do brzegu…

    Organizuje przyjęcie dla kilkunastu osob. Goście „z wyższej półki”, jeśli mogę to tak określić. Na początek będą sery i owoce, wśród których chciałabym podać pomelo. Czy ktoś z Was wie, jak elegancko można podać ten smaczny owoc? Obrać całkowicie i podac małe cząstki na osobnej paterze z widelczykiem do owoców? Czy też może pokroić jak arbuza w plastry? Będę wdzięczna za pomoc 🙂

    Pozdrawiam
    Mysza3

    #45385
    marek
    Participant

    Pomelo to odmiana grapefruita, jest bardziej słodka i znacząco większa. Istnieją różne odmiany – żółte, zielone i czerwone. Nie obrany owoc może być przechowywany do miesiąca czasu, gdyż masywna łupa chroni go przed wysychaniem.

    Pomelo z orzechami, nacią kolendry i oliwą

    [url=www.fotosik.pl][img]http://images48.fotosik.pl/26/a8ba923d55807438.jpg[/img][/url]

    Sałatka z pomelo
    Składniki:
    20 dkg segmentów owocu
    krewetki tygrysie
    1 drobno posiekana szalotka
    1 łyżeczka posiekanego czosnku
    2 łyżeczki prażonych wiórek kokosowych
    papryczka chili do smaku
    1 łyżeczka posiekanych prażonych orzechów
    1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki lub kolendry
    Dresing:
    1,25 szklanki mleka kokosowego
    2 łyżeczki brązowego cukru
    2 łyżki soku z cytryny
    pasta chili do smaku

    Mleko kokosowe zagotować, dodać pozostałe składniki. Pozostałe składniki wymieszać, polać zimnym dresingiem.

    [url=www.fotosik.pl][img]http://images37.fotosik.pl/26/7982d4c6dcc08f9b.jpg[/img][/url]

    Pomelo i krewetki skropione sokiem z limety

    [url=www.fotosik.pl][img]http://images42.fotosik.pl/26/1f2a88099d238559.jpg[/img][/url]

    To tylko inspiracja. Miłej zabawy.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.