Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Egipska zupa mięsna

Składniki:

    • 50 dkg chudej wołowiny albo jagnięciny pokrojonej w plasterki
    • 1 pokrojona w pół plastry cebula
    • 3 łyżki masła
    • 5 rozgniecionych ząbków czosnku zgnieciony
    • 1 łyżeczka octu
    • 2 szklanki  ugotowanego ryżu
    • grzanki z białego pieczywa


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso gotować w wodzie z dodatkiem cebulki i przypraw. Gdy mięso będzie miękkie odcedzić wywar. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masło, obsmażyć na nim mięso na brązowy kolor, odstawić w ciepłe miejsce. Na patelnie dołożyć resztę masła, zeszklić na nim czosnek. Do wywaru dodać mięso, ocet, czosnek, zagotować, przyprawić, dodać ryż, podgrzać. Podawać z grzankami.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *