Składniki: 50 dkg chudej wołowiny albo jagnięciny pokrojonej w plasterki 1 pokrojona w pół plastry cebula 3 łyżki masła 5 rozgniecionych ząbków czosnku zgnieciony 1 łyżeczka octu 2 szklanki ugotowanego ryżu grzanki z białego pieczywa Sposób przyrządzenia: Mięso gotować w wodzie z dodatkiem cebulki i przypraw. Gdy mięso będzie miękkie odcedzić wywar. Na patelni rozgrzać…
Tag: mięsem
Półmięsne
Placki po Węgiersku
by ania • • 0 Comments
Pizza
Pizza meatmaster
by Teresa • • 0 Comments
Sos Składniki: 1 łyżeczka masła 1 cebulka 1 ząbek czosnku 1 puszka krojonych pomidorów ½ kostki bulionu warzywnego 1 łyżeczka oregano 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki 1 łyżeczka ketchupu sproszkowany czosnek sól, mąka ziemniaczana Sposób przyrządzenia: Podsmażyć pokrojoną cebulkę i czosnek. Dodajemy odsączony sok z pomidorów i zagotowujemy. Po paru minutach dodajemy kostkę bulionową, oregano,…
Półmięsne
Kapusta włoska nadziewana
by marek • • 0 Comments
Obrać z liści, przerznąć na 4 części, zagotować w solonej wodzie, wycisnąć z wody, nałożyć miedzy liście farszu, jak na pierogi z gotowanego mięsa lab surowego jak na kołduny, owiązać nitką każdy kawałek, ułożyć w rondel, podlać bulionem i dusić do miękkości. Na wydaniu zalać sosem. Tak samo można gotować zwyczajną białą kapustę. Na podstawie…