Składniki:
- pomidory świeże 35 dag
- liść laurowy 2 sztuki
- zioła 2 łyżki
- cebula 2 sztuki
- seler 1 sztuka
- papryka 1 sztuka
- marchew 1 sztuka
- kostka rosołowa 1 sztuka
- oliwa 2 łyżki
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Cebulę należy obrać i drobno posiekać. Usmażyć na oliwie. Pomidory
należy sparzyć wrzątkiem, obrać je ze skórki i pokroić na kawałki. Dusić
w tej samej oliwie, na której smażona była cebula. Seler oraz marchewkę
należy obrać, drobno pokroić i ugotować na kostce warzywnej. Do
pomidorów należy dodać zioła, pokruszone liście laurowe i cebulę, a
także ugotowane warzywa. Dusić wszystko razem i zmiksować, aby uzyskać
jednolitą masę, przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos