Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantny sos musztardowy

Składniki:

  • ocet 250 ml
  • musztarda 175 ml
  • cebula 1/2 sztuki
  • czosnek 4 ząbki
  • woda 75 ml
  • koncentrat pomidorowy 4 łyżki
  • papryka w proszku 1 łyżka
  • pieprz cayenne 1/2 łyżki
  • sól
  • pieprz czarny

    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę należy obrać i bardzo drobno posiekać, czosnek zaś rozgnieść.
    Pomieszać ze sobą wszystkie składniki i gotować je na wolnym ogniu przez
    około 20 minut, od czasu do czasu mieszając do momentu aż cebula
    skruszeje, a sos zgęstnieje. Podawać na ciepło lub zimno.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *