Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos winegret z ziołami

 

Składniki:

  • pomidor 1 sztuka
  • papryka 1 sztuka
  • bulion rosołowy 150 ml
  • ocet winny 100 ml
  • mieszane zioła 1 łyżka
  • oliwa 2 łyżki
  • pieprz
  • sól

 

 

Sposób przyrządzenia:
Pomidora należy sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Z
papryki należy usunąć gniazda nasienne i pokroić ją w drobną kostkę.
Bulion należy zagrzać, do gorącego wlać ocet, olej i wymieszać. Dodać
pomidora, paprykę, zioła, następnie przyprawić solą, pieprzem i
dokładnie wymieszać.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *