Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip pomarańczowo-ziołowy

Składniki:

  • starta skórka i sok z 1 pomarańczy
  • 2 łyżki białego wytrawnego wina
  • łyżka przegotowanej wody
  • ½ szkl. oliwy z oliwek
  • 2 łyżki posiekanej mięty
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Sok i skórkę z pomarańczy zmiksować razem z winem, wodą, solą oraz pieprzem.
    Następnie nie przerywając miksowania dodawać oliwę do powstania gęstego sosu, wówczas dodać posiekane zioła.
    Wstawić pod przykryciem do lodówki na 1-2 godz.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *