Składniki:
- ½ szklanki czerwonego wina
- 1 puszka ananasa
- 4 ząbki czosnku
- ½ szklanki octu balsamicznego
- ¾ szklanki cukru
- ¼ łyżeczki zmielonych goździków
- ¼ łyżeczki zmielonej papryki
- ½ szklanki zmielonych migdałów
- 5-6 migdałów do dekoracji
- pęczek posiekanego zielonego koperku
Sposób przyrządzenia:
Ananasa zmiksować. Zagotować w garnku wino z cukrem, octem i obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać zmiksowanego ananasa, zmielone migdały, doprawić do smaku zmielonymi goździkami i papryką. Dokładnie wymieszać. Udekorować całymi migdałami. Posypać posiekanym zielonym koperkiem.Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna