Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip ananasowy z migdałami i czerwonym winem

Składniki:

  • ½  szklanki czerwonego wina
  • 1 puszka ananasa
  • 4 ząbki czosnku
  • ½ szklanki octu balsamicznego
  • ¾ szklanki cukru
  • ¼ łyżeczki zmielonych goździków
  • ¼ łyżeczki zmielonej papryki
  • ½ szklanki zmielonych migdałów
  • 5-6 migdałów do dekoracji
  • pęczek posiekanego zielonego koperku

    Sposób przyrządzenia:
    Ananasa zmiksować. Zagotować w garnku wino z cukrem, octem i obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać zmiksowanego ananasa, zmielone migdały, doprawić do smaku zmielonymi goździkami i papryką. Dokładnie wymieszać. Udekorować całymi migdałami. Posypać posiekanym zielonym koperkiem.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *