Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Drób

Kurczak i Drób: Przepisy kulinarne

W tym dziale znajdziesz ponad tysiąc przepisów kulinarnych na kurczaka, gęś, indyka i inny drób nawet strusia 

Pieczony kurczak z figami

Składniki: 1 duży kurczak 10 sztuk fig 2 cebule 4 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 1 łyżeczka zmielonego kminku 1 łyżeczka ostrej papryki , lub szczypta chilii 1 łyżeczka pieprzu sól, 2 łyżki octu 4 łyżki oliwy 2-3 liście laurowe Sposób wykonania: W dużym garnku żeliwnym rozgrzewamy olej, smażymy posiekaną drobno cebulę dodajemy posiekany czosnek…

Indyk na gorąco z serem

Składniki: 1 szkl. ugotowanego mięsa z indyka ¼ szkl. masła 5 kromek białego chleba bez skórki 1 łyżka gotowanej słodkiej marynaty 1 łyżka majonezu 5 plastrów żółtego sera 1 puszka anchois Sposób wykonania: Mięso zalać majonezem oraz marynatą. Dokładnie wymieszać. Następnie kromki chleba pokroić na 4 części i podsmażyć je na rozgrzanym maśle wówczas układać…

Filety z indyka w zielonym sosie

Składniki: 4 filety z piersi indyka 50 dag mrożonego groszku 1 łyżka suszonej mięty 2 łyżki masła 2 łyżki tłustej śmietany 4 jajka posiekana natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Groszek oraz mięte zalać wodą i gotować około 5 minut po czym je odcedzić i zmiksować na gładką masę. Następnie dodać do niej masło oraz…

Gęś pieczona w kapuście

Składniki: 1 sprawiona gęś 1,5 kg kiszonej kapusty 2 cebula 2 łyżeczki kminku cukier sól pieprz Sposób wykonania: Z gęsi odciąć skrzydła oraz szyję po czym natrzeć ją utłuczonym kminkiem oraz solą. Przełożyć do brytfanny i wstawić pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i upiec. W trakcie pieczenia co jakiś czas nakłuć skórkę…