Składniki:
- 1 średni kabaczek
- 2 świeże papryki
- 3-4 pomidory
- 2 cebule
- 20 dag kiełbasy
- 5 dag oleju kujawskiego
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Wykonanie:
Kabaczka obrać, przekroić wzdłuż, wydrążyć nasiona, pokroić w grubą kostkę, posolić i dusić przez kilka minut w małej ilosci wody. Nie przerywając duszenia dodawać kolejno: pokrojoną w paski paprykę i obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory.Pokrojoną cebulę zeszklić na oleju, dodać pokrojoną kiełbasę. Krótko poddusić.Gdy warzywa będą miękkie wszystko razem połączyć, doprawić do smaku i wymieszać. (Danie jest bardzo bogate w witaminę C) Najlepiej smakuje z pieczywem! SMACZNEGO!
Przepis nadesłała na II Edycję Konkursu Renata Dusza