Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka babie lato

Składniki:

  • 3 jabłka
  • 3 gruszki
  • kilka sliwek węgierek
  • kiść winogron
  • sok z cytryny
  • łyżka cukru pudru
  • garść sparzonych rodzynek
  • garść wyłuskanych orzechów włoskich
  • 1,5 kieliszka białego wytrawnego wina

Wykonanie:
Jabłka i gruszki obrać, pokroić w kostkę, polać sokiem z cytryny. Wydrylowane śliwki pokroić na ćwiartki, winogrona na połówki. Wymieszać owoce z cukrem pudrem i rodzynkami, polać winem. Rozłożyć sałatkę do kompotierek, posypać posiekanymi orzechami. Uwga: Mozna także udekorować pucharki bitą smietaną lub gałka lodów waniliowych lub śmietankowych. Pyszotka, przekonajcie się sami!
Przepis nadesłąła na II Edycję Konkursu Renata Dusza

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *