Składniki: 3 duże buraki szklanka liści szpinaku biały pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Buraki dokładnie umyć, obrać i przepuścić przez sokowirówkę. Liście szpinaku zblanszować i posiekać dodać do soku, doprawić do smaku białym pieprzem. Doskonały napój dla wzmocnienia organizmu nie tylko zimą.
Tag: warzywny
Listy
Duszona kapusta z boczkiem
by Katarzyna Samek • • 0 Comments
Chłodniki
Pikantny chłodnik paprykowy
by Marzena • • 0 Comments
Zupa cebulowa
Zupa cebulowa Marzeny
by Marzena • • 0 Comments
Półmięsne
Bigos warzywny
by rendus • • 0 Comments
Składniki: 1 średni kabaczek 2 świeże papryki 3-4 pomidory 2 cebule 20 dag kiełbasy 5 dag oleju kujawskiego sól, pieprz, gałka muszkatołowa Wykonanie: Kabaczka obrać, przekroić wzdłuż, wydrążyć nasiona, pokroić w grubą kostkę, posolić i dusić przez kilka minut w małej ilosci wody. Nie przerywając duszenia dodawać kolejno: pokrojoną w paski paprykę i obrane ze…