Składniki:
- 2 kg białej kiełbasy
- ½ szklanki mąki
- 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
- 2 duże cebule
- 1 łyżki masła
- przyprawa typu Vegeta
- olej
Sposób przyrządzenia:
Mąkę i paprykę wymieszać i obtoczyć w niej kiełbasę. Na patelni na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć z każdej strony, nakłuć widelcem. Przygotować żaroodporne naczynie, natłuścić. Obrać cebulę i pokroić w pół plasterki. Połowę cebuli wyłożyć na dno naczynia, na cebulę podsmażoną kiełbasę i przykryć resztą cebuli. Na wierzch zetrzeć masło, podlać odrobiną wody i przyprawić Vegetą do smaku. Piec w piekarniku około 2 godzin w temperaturze 180 stopni C. Podawać po przyrządzeniu.