Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biała kiełbasa zapiekana w piekarniku

 

Składniki:

  • 2 kg białej kiełbasy
  • ½ szklanki mąki
  • 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
  • 2 duże cebule
  • 1 łyżki masła
  • przyprawa typu Vegeta
  • olej

 

 

Sposób przyrządzenia:
Mąkę i paprykę wymieszać i obtoczyć w niej kiełbasę. Na patelni na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć z każdej strony, nakłuć widelcem. Przygotować żaroodporne naczynie, natłuścić. Obrać cebulę i pokroić w pół plasterki. Połowę cebuli wyłożyć na dno naczynia, na cebulę podsmażoną kiełbasę i przykryć resztą cebuli. Na wierzch zetrzeć masło, podlać odrobiną wody i przyprawić Vegetą do smaku. Piec w piekarniku około 2 godzin w temperaturze 180 stopni C. Podawać po przyrządzeniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *