Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczny sos z zielonych pomidorów

Składniki:

  • 40 dkg zielonych pomidorów
  • 3 rozgniecione owoce jałowca
  • 2 rozgniecione goździki
  • 6 rozgniecionych ziaren czarnego pieprzu
  • 15 dkg obranej cebuli
  • 1 jabłko
  • 5 dkg rodzynek
  • 2 łyżki octu winnego
  • 3 obrane ząbki czosnku
  • ¼ szklanki bulionu drobiowego

    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę i czosnek drobno posiekać. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, drobno pokroić. Pomidory drobno pokroić. Wszystkie składniki doprowadzić w rondlu do wrzenia, powoli gotować cały czas mieszając 45 minut, zmiksować blenderem, ewentualnie przyprawić, wymieszać. Przełożyć do czystych słoiczków, przechowywać w lodówce.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gabrysię Radosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *