Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paszteciki wieprzowe z migdałami

Składniki:

  • 1 kg wieprzowiny
  • 20-30 dag wieprzowej słoniny
  • 3 jabłka
  • ¼ szkl. migdałów
  • 2 łyżki cynamonu
  • ½ łyżki mielonej gałki muszkatołowej
  • ½ łyżki goździków
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso oraz słoninę zemleć osobno w maszynce a obrane jabłka podkroić w kostkę.
    Następnie całość dokładnie wymieszać dodając migdały, cynamon, goździki, gałkę muszkatołową oraz sól i pieprz do smaku.
    Z powstałej masy formować małe paszteciki, które smażyć na rozgrzanym oleju ok. 30 minut pod przykryciem.
    Po tym czasie zdjąć pokrywkę i jeszcze smażyć 10-15 minut.

    "Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez Artura C

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *