Składniki:
- 1, 2 kg mięsa króliczego
- łyżka oliwy
- 30 dag masła
- 3 szalotki
- natka pietruszki
- łyżka mąki
- 2 kieliszki białego wina
- 30 dag świeżych grzybów
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Królika pokroić na duże kawałki, które obsmażyć na rozgrzanej oliwie i maśle po czym posypać je posiekaną szalotką oraz natką pietruszki, pozostawić na ogniu aby cebulka zmiękła.
Następnie oprószyć całość mąką oraz wlać wino.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Nadal dusić ok. 1 godz. pod przykryciem.
Po tym czasie dodać obrane i pokrojone grzyby oraz koncentrat pomidorowy rozprowadzony odrobiną wody.
Trzymać na ogniu ostatnie 20-30 min.Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Paulla