Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Królik w grzybkach

Składniki:

  • 1, 2 kg mięsa króliczego
  • łyżka oliwy
  • 30 dag masła
  • 3 szalotki
  • natka pietruszki
  • łyżka mąki
  • 2 kieliszki białego wina
  • 30 dag świeżych grzybów
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Królika pokroić na duże kawałki, które obsmażyć na rozgrzanej oliwie i maśle po czym posypać je posiekaną szalotką oraz natką pietruszki, pozostawić na ogniu aby cebulka zmiękła.
    Następnie oprószyć całość mąką oraz wlać wino.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Nadal dusić ok. 1 godz. pod przykryciem.
    Po tym czasie dodać obrane i pokrojone grzyby oraz koncentrat pomidorowy rozprowadzony odrobiną wody.
    Trzymać na ogniu ostatnie 20-30 min.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Paulla

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *