Składniki:
- 50 dag mięsa z kurczaka
- czerstwa bułka
- 200 ml mleka
- 1 jajko
- 15 dag pieczarek
- 1 cebula
- 3 łyżeczki masła
- tarta bułka
- olej słonecznikowy
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Zmielić mięso w maszynce. W mleku namoczyć bułkę. Wymieszać razem zmielone mięso, odciśniętą z mleka bułkę, pieprz, sól i masło. Umyte pieczarki posiekać, wymieszać z drobno posiekaną cebulą i usmażyć na patelni, przyprawić. Mięso rozdzielić na sześć części. Uformować prostokątne zrazy i nałożyć farsz z pieczarek. Następnie obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć aż do zrumienienia.
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez: Edison