Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z wątróbek po strasbursku

 

Składniki:

    • 30 dkg wątróbek z kurczaka
    • 4 łyżki masła
    • 2 małe cebule
    • 1 jajko
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Wątróbkę oczyścić z błon i żyłek. Umyć i osuszyć. Drobno posiekać. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Wątróbkę wraz z cebulą usmażyć na połowie masła (ok 4 min). Posolić i popieprzyć. Dodać jajko. Wymieszać. Podsmażyć do ściągnięcia się białka. Ostudzić. Całość utrzeć z resztą masła na gładką masę. Przed podaniem posypać posiekaną natką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *