Składniki:
- 10 dag twarożku
- ½ puszki sardynek w oleju
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Składniki: 10 dag szynki 2 dag masła 1-2 łyżeczki musztardy łyżka koperku łyżka rzeżuchy sól pieprz Sposób wykonania: Szynkę pokroić w kosteczkę i dodać ją do masła. Wrzucić jeszcze posiekany koperek i rzeżuchę oraz łyżeczkę musztardy. Całość dokładnie utrzeć na jednolitą pastę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 3 jaja ugotowane na twardo 10 dag szynki 3-4 łyżki gęstego majonezu pół łyżeczki utartego chrzanu pęczek szczypiorku pieprz sól Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę. Następnie szynkę pokroić na małe kawałeczki i dodać d jajek. Wrzucić jeszcze posiekanym szczypiorek, starty chrzan i majonez. Całość dokładnie…
Składniki: puszka ryby w oleju 2 jaja ugotowane na twardo 25 dag pieczarek spora cebula łyżka margaryny natka pietruszki pieprz sól Sposób wykonania: Rybę rozdrobnić widelcem. Następnie jajka ugotowane na twardo oraz pieczarki pokroić w drobną kostkę. Posiekać jeszcze cebule oraz natkę pietruszki. Wrzucić jeszcze kawałek margaryny i całość dokładnie ucierać aż powstanie jednolita pasta.…
Składniki: 10 dag pieczeni wołowej 2 jaja ugotowane na twardo cebula po łyżce oleju i masła roślinnego odrobina startej gałki muszkatołowej majeranek, sól pieprz Sposób wykonania: Mięso i jajka pokroić w drobną kostkę. Dodać posiekaną cebulę oraz łyżkę oleju i kawałek masła. Całość dokładnie utrzeć na jednolitą pastę. Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem oraz…