Składniki:
- puszka tuńczyka
- 3-4 łyżki majonezu
- 2 szklanki drobno posiekanych łodyg selera naciowego
- łyżka soku z cytryny
- biały pieprz mielony
Składniki: 100 g wędzonych szprotek 100 g sera topionego o smaku śmietankowym mała cebula pęczek szczypiorku sok z małej cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Szprotki rozetrzeć razem z serkiem topionym. Następnie dodać posiekaną cebulę i szczypiorek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
Składniki: szklanka ugotowanej soi 2 cebule 15 dag pieczarek 2 łyżki masła jajko ugotowane na twardo łyżka jogurtu 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać, pieczarki i jajka pokroić w drobną kostkę i dodać do soi. Dodać jeszcze miękkie masło, jogurt oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do…
Składniki: 1 duża makrela wędzona 1 cebula 2 jajka ugotowane na twardo 2 -3 ogórki kiszone majonez sól, pieprz Sposób wykonania; Mięso makreli rozdrobnić widelcem. Następnie cebulę posiekać a jajko i ogórki drobno pokroić i dodać do ryby. Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.