Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju pół szklanki włoskich rozdrobnionych orzechów 3 -4 łyżki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Tuńczyka rozdrobnić widelcem. Wówczas dodać do tuńczyka posiekane orzechy oraz majonez. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: do kanapek
Sery
Pasta z żółtego sera
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg żółtego sera Gouda 10 dkg rodzynek garść posiekanych orzechów nerkowca 2-3 łyżki majonezu sól pieprz Sposób przyrządzenia: Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach, rodzynki namoczyć ,orzechy drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać dodać majonez, przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodatki
Pasta z jajek do kanapek
by Paweł Brodziński • • 0 Comments
Składniki: 5 żółtek jajek ugotowanych na twardo 20 dag musztardy 20 dag masła sól Sposób wykonania: Żółtka rozetrzeć po czym dodać musztardę oraz masło. Dokładnie utrzeć i doprawić do smaku solą.
Dodatki
Pasta z szynki i chrzanu do kanapek
by Malwina Grzanka • • 0 Comments
Składniki: 30 g szynki korzeń chrzanu 10 dag śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Szynkę zemleć przez maszynkę. Następnie dodać starty chrzan oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Wędliny
Pasta szynkowa z jajem
by Jola Bartosik • • 0 Comments
Składniki: 200 g wędzonej chudej szynki łyżka ostrej musztardy 2 jajka ugotowane na twardo jajka 3-4 łyżki gęstej śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Szynkę razem z jajkami zemleć w maszynce. Następnie dodać do masy śmietanę oraz musztardę i całość dokładnie zmiksować. Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.