Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: do chleba

Pasta twarogowa z makrelą

Poszukujesz nowych przepisów na śniadaniowe pasty? Idealnie trafiłeś. Pasta twarogowa z makrelą. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: twarogu, makreli, majonezu, szalotki. 
 

Składniki:

  • 1 kostka twarogu chudego 
  • 1 łyżka majonezu 
  • 1 makrela
  • 1 szalotka
  • sól
  • pieprz

Smalec z pieczarkami i majerankiem Iwony

Składniki: 30dkg słoniny 30 dkg pieczarek 1 łyżka majeranku 2 małe cebule 1 łyżka przyprawy Vegeta sól, pieprz  do smaku Sposób wykonania: Pieczarki umyć, osuszyć, zetrzeć  na tarce o małych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Słoninę pokroić w kostkę i wytopić, dodać pieczarki i smażyć około 40 minut. Po tym czasie dodać…

Pasta do chleba z żółtego sera

Składniki: ½ szklanki serka homogenizowanego 25 dkg żółtego sera Gouda ½ szklanki majonezu ½ szklanki posiekanego szczypiorku 2 ząbki czosnku sól Sposób przyrządzenia: Ser Gouda zetrzeć na tarce o małych oczkach. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Szczypiorek umyć i drobniutko posiekać. Majonez wymieszać z serkiem homogenizowanym, wsypać starty żółty ser, szczypiorek i czosnek. Doprawić…