Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smalec z pieczarkami i majerankiem Iwony

Składniki:

  • 30dkg słoniny
  • 30 dkg pieczarek
  • 1 łyżka majeranku
  • 2 małe cebule
  • 1 łyżka przyprawy Vegeta
  • sól, pieprz  do smaku

Sposób wykonania:
Pieczarki umyć, osuszyć, zetrzeć  na tarce o małych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Słoninę pokroić w kostkę i wytopić, dodać pieczarki i smażyć około 40 minut. Po tym czasie dodać cebulę i majeranek, doprawić Vegetą i solą, wymieszać, lekko wystudzić. Tak przygotowany smalec przełożyć do słoiczka z kamionki,  w chłodne miejsce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *