Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak nadziewany pychotka

 

Składniki:

  • 1 kurczak o wodze około 2 kg
  • 1 mały kalafior
  • 2 pomidory
  • 1 czerwona papryka
  • kilka małych marchewek
  • kiełki
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Farsz:

  • 15 dag wieprzowiny
  • 10 dag wołowiny
  • 1 cebula
  • 20 dag wątróbki drobiowej
  • 1 gruby naleśnik
  • 1 sucha bułka kajzerka
  • 4 ząbek czosnku
  • 4 jajka
  • natki pietruszki
  • masło
  • pieprz ziołowy
  • sól, pieprz czarny

Sos pieczarkowy

  • 25 dag pieczarek
  • 10 dag śmietany
  • 1 szklanka bulionu z kostki
  • 1 cebula
  • mąka
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:
Kurczaka bardzo dokładnie umyć i osuszyć. Odciąć w połowie skrzydełka i ¾ szyjki. Czosnek obrać, zgnieść w prasce, rozetrzeć solą i pieprzem i tą pastą dokładnie natrzeć kurczaka na zewnątrz i wewnątrz, odstawić do lodówki. Przygotować farsz. Wołowinę i wieprzowinę pokroić, udusić na oliwie z dodatkiem cebuli i czosnku.. Umytą wątróbkę usmażyć na maśle. Uduszoną wołowinę, wieprzowinę i dodatki, namoczoną i odciśniętą bułkę, ¾ usmażonej wątróbki, natkę pietruszki zemleć w maszynce do mięsa. Pozostałą wątróbkę pokroić w kostkę. Naleśnik w gruby makaron. Wszystkie składniki, przyprawić, dodać jajka, delikatnie wymieszać i napełnić masą wnętrze kurczaka, zaszyć białą bawełnianą nicią. Natrzeć oliwą, ułożyć w brytfannie, podlać wodą i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 2 godz. Polewać kilkakrotnie powstałym sosem w połowie pieczenia obrócić. Przygotować sos pieczarkowy. Kalafiora i marchewki ugotować tak aby były chrupkie. Paprykę oczyścić, pokroić w pierścienie. Pomidory sparzyć, pokroić w plastry. Paprykę i pomidory obsmażyć na oliwie. Miękkiego kurczaka wyjąć, pokroić w plastry. Podawać polane obficie sosem pieczarkowym, obłożone dodatkami, udekorowane zieleniną i kiełkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *