Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mocka po śląsku ala ciotka Berta*

Składniki:

  • 2 cukry waniliowe
  • 1 czubata łyżka cynamonu
  • 0,5 kg wędzone suszone śliwki z pestkami
  • 0,5 kg wędzone suszone śliwki bez pestek
  • kostka masła
  • cała cytryna
  • 0,6 kg piernika bez polewy
  • szczypta soli
  • 15 dag migdałów
  • 10 dag rodzynek

Sposób przyrządzenia:
Piernik pokroić w kostkę i zalać woda tak żeby zakryła piernik. Śliwki ugotować (jak kompot, ale bez cukru) każde w osobnym garnku. Odcedzić, ale nie wylewać wody z e śliwek. Zamoczony piernik, kiedy już nasiąknie i będzie miękki przetrzeć przez sito od czasu do czasu podlewać woda ze śliwek. Śliwki bez pestek wygnieść i wsadzić do piernika. Śliwki z pestkami wygnieść z nich pestki i można je dodać do mocki lub z tak przygotowanych śliwek zrobić mus. Gotując na lekkim ogniu ciągle mieszając dodajmy cukier,cynamon, cukier waniliowy cytrynę, sól, Do mocki dodajmy sparzone i pokrojone w paski migdały i rodzynki. 0,5 kostki masła i 2-3 łyski maki zalać woda i zrobi c zasmażkę żeby zagestnić zupę. Resztę masła wrzucić do garnka.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: venezia

2 comments for “Mocka po śląsku ala ciotka Berta*

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *