Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bigos warzywny

Składniki:


  • 1 średni kabaczek
  • 2 świeże papryki
  • 3-4 pomidory
  • 2 cebule
  • 20 dag kiełbasy
  • 5 dag oleju kujawskiego
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Wykonanie:
Kabaczka obrać, przekroić wzdłuż, wydrążyć nasiona, pokroić w grubą kostkę, posolić i dusić przez kilka minut w małej ilosci wody. Nie przerywając duszenia dodawać kolejno: pokrojoną w paski paprykę i obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory.Pokrojoną cebulę zeszklić na oleju, dodać pokrojoną kiełbasę. Krótko poddusić.Gdy warzywa będą miękkie wszystko razem połączyć, doprawić do smaku i wymieszać. (Danie jest bardzo bogate w witaminę C) Najlepiej smakuje z pieczywem! SMACZNEGO!
Przepis nadesłała na II Edycję Konkursu Renata Dusza

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *