Składniki:
- 1 kg pangi
- 1 ½ szklanki białego wina
- 20 dkg marynowanych prawdziwków
- 8 średnich cebul
- 1 kostka bulionowa grzybowa
- sól, pieprz do smaku
- 4 łyżki mąki
- olej do smażenia
Sposób przyrządzenia:
Filety umyć, i podzielić na kawałki, posolić i posypać pieprzem, oprószyć mąką. Cebulę obrać posiekać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim rybę , a następnie cebulę. Wlać wino i dodać rozkruszoną kostkę bulionową. Prawdziwki osączyć na sicie, pokroić na kawałki i wrzucić na patelnię. Rybę dusić pod przykryciem do czasu, aż będzie miękka. Wyjąć na półmisek. Sos zagęścić pozostałą mąką i polać nim rybę. Podawać z białym pieczywem.