Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony udziec barani

Składniki:

  • 1 kg udźca jagnięcego
  • oliwa
  • 4 cebule
  • 1 czerwona papryka
  • rozmaryn, oregano do smaku
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę i paprykę obrać, pokroić w kostkę. Umyte i osuszone mięso umyć, osuszyć, natrzeć ziołami wymieszanymi z oliwą, solą i pieprzem, odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. W naczyniu żaroodpornym ułożyć mięso, dodać cebulę i paprykę, polać całość oliwą. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C, obracając i polewając powstałym sosem. Miękkie mięso wyłożyć na półmisku, obłożyć cebulką  i podawać z ulubionymi dodatkami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *