Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń z dzika

Składniki:

  • szynka z dzika 2 kg
  • sól 20 g
  • pieprz 10 g
  • słonina 15 dag
  • smalec 30 dag
  • marchew 30 dag
  • pietruszka 20 dag
  • seler 30 dag
  • cebula 50 dag
  • olej 30 dag
  • cukier 20 g
  • liść laurowy 5 g
  • ziele angielskie 2 g
  • sól 20 dag

    Sposób przyrządzenia:
    Wszystkie warzywa należy dokładnie umyć i oczyścić. Opłukać, po czym
    pokroić je w talarki. Wymieszać z olejem, zmiażdżonymi przyprawami,
    cukrem i solą, wygniatać do momentu wydzielenia soku. Mięso należy umyć,
    natrzeć dokładnie, po czym obłożyć zaprawą z warzyw. Pozostawić na 2
    dni. Następnie wyjąć je, naszpikować słoniną, włożyć mięso na rozgrzany
    w blasze lub naczyniu żaroodpornym tłuszcz, podlewać wodą i dusić do
    miękkości.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *