Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z marynowanego szczawiu z grzybami

Składniki:

  • 1 kg wołowiny
  • 2 l wody
  • 2 pieczone cebule
  • 200 g grzybów
  • ½ szkl. marynowanego szczawiu
  • ½ szkl. śmietany
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Mięso, cebulę oraz grzyby zalać wodą i ugotować wywar po czym go przecedzić.
    Następnie do wywaru dodać szczaw oraz śmietanę wymieszaną z mąką.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Doprowadzić do zagotowania i posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *