Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapuśniak ze słodkiej kapusty

Składniki:

  • 50 dag kości
  • porcja włoszczyzny
  • 40 dag słodkiej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 łyżka margaryny
  • 1 łyżeczka mąki
  • sól
  • cukier

    Sposób wykonania
    Z kości i włoszczyzny ugotować wywar.
    W między czasie kapustę poszatkować cebulę pokroić a plasterki, wówczas zalać je niewielką ilością wody i ugotować.
    Wywar odcedzić po czym zalać nim miękką kapustę.
    Doprawić do smaku solą oraz cukrem.
    Następnie na rozgrzanym tłuszczu przesmażyć mąkę, aby powstała jasna zasmażka, którą podprawić zupę pod koniec gotowania.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *