Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina cioci Basi

Składniki:

  • 75 dag łopatki wieprzowej
  • 3 cebule
  • 2 jabłka
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka curry
  • 2 kubki jogurtów
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki oleju sojowego
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania: 
    Mięso pokroić w kostkę po czym obsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, cebulę pokrojoną w kostkę oraz jabłka starte na tarce o grubych oczkach.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz curry.
    Pozostawić na ogniu po przykryciem ok. 45minut.
    W między czasie jogurt wymieszać razem z mąką oraz olejem sojowym po czym dodać całość do mięsa i doprowadzić do zagotowania.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *